Toiminta

Keskipohjalaiset Kylät ry on perustettu vuonna 2000. Jäseniämme ovat kyläyhdistykset tai muut kylien kehittämistoimintaa harjoittavat yhdistykset.

etusivukuvaYhdistyksen tarkoituksena on edistää kylien elinkelpoisuutta ja kylä- ja asukastoimintaa, sekä toimia kylätoiminnan edunvalvojana ja kylien kehittämistyöhön osallistuvien yhdistysten maakunnallisena yhteistyöelimenä Keski-Pohjanmaalla.

Keski-Pohjanmaan maakunnallinen kyläohjelma 2002-2006 suuntaa toimintaamme. Voit lukea tai tulostaa kyläohjelman näiltä sivuilta.

Vuosittain järjestämme maakunnalliset kyläpäivät. Vuoden kyläksi 2008 valittiin Härkäneva Toholammilta ja kyläpäivät vietettiin Pajamäen perinnekeskuksessa Toholammilla.

Keskipohjalaiset Kylät ry haluaa edistää myös nuorten monitasoista sitoutumista omaan maakuntaan. Nuorille on avattu kotisivulle kesätyöpaikkojen ja opinnäytteiden ”työpörssi”, johon työnantajat voivat ilmoittaa avoimista kesätyöpaikoista ja opinnäytetyöaiheista maakunnassa. Vastaavasti nuoret voivat ilmoittaa omat hakunsa.

Kaikki toiminta on tarkoitettu hyödyttämään Keski-Pohjanmaan kyliä monipuolisesti osana paikallista aluekehittämistä. Välitämme kylien ja maaseudun kehittämiseen liittyvää tiedotusta ja neuvontaa.

Tervetuloa tutustumaan kotisivuihimme. Myös palaute (http://www.kpkylat.fi/palaute) on tervetullutta!

Toimintakertomus 2013

toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2015

toimintakertomus 2016

Toimintakertomus 2017

Toimintakertomus 2018